THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

mandag den 28. april 2008

Kommer Bøg før Eg.....

... bliver sommeren bleg

Kommer Eg før Bøg
bliver sommeren drøj.

Ovenfor ses knopperne på mit egetræ, fotograferet i aften den 29. april 2008, og de ser da ikke ud til at være sprunget ud.


Her over ses de først nyudsprungede bøgeblade i min hæk, også fotograferet i aften.
Her under ses min Land Art, lidt på afstand. Der er stadig saftspænding i pilens blade - livlig kunst :-)


søndag den 27. april 2008

Land Art

...eller Land (F)Art, når man får de kunstneriske indtryk ind gennem næsen, ja for den da, hvor der lugter af gylle her ude på landet i april.
Det go'e vejr fik da lokket mig ud i haven og i gang med projektet.

Her er nogle gamle pilegrene. De er så tørre at de sikkert vil knække, hvis jeg forsøger at bøje dem for meget. De er fra en pilesort, som ellers kan tåle at blive flettet - i frisk tilstand.


Her er så et stykke plæne, have - "nede i det vilde", som dette haveafsnit hedder. Her kommer plæneklipperen først til efteråret når Påskeliljerne er visnet helt ned.
Jeg har stukket 6 af de tørre pilegrene ned i jorden. Man kan lige skimte de 3 grene til venstre for Ahornstammen.


De 6 tørre grene duede ikke lige til dét jeg havde tænkt på, så der kom 6 friske pilegrene i jorden i stedet for - og hvilken fordel: Der er store chancer for, at "kunstværket" bliver levende og vokser sig større med alderen.
De er flettet sammen i toppen. Det var lidt underligt at flette opad.


Her har jeg vævet nogle tørre pilegrene ind i de friske grene.

Hvordan fandt jeg på idéen? Mine tanker har været hos Søren Ryge - i hans havedam og hans pileflet. Kan i huske hans bøjle i dammen? Den var ikke noget kunstværk i sig selv, men spejlingerne i vandet sammen med bøjlen udgjorde det kunstneriske. Så har jeg været nede på min plet i tankerne med noget pileflet i bækken - et smukt syn - som I aldrig får at se, desværre.


Jeg synes osse det er smukt her, først med påskeliljerne, så med ahornbladene og de høje engsvingel-græsser og så i efteråret når ahornbladene visner og bliver røde.



Jeg lavede en tilsvarende installation i baggrunden til venstre for ahorntræet - det hedder faktisk også Ær - med kun én vævning i midten.

søndag den 20. april 2008

Dyr og planter på min plet.

Foruden de to, som det hele drejer sig om..... det kan godt være, at nogen synes noget andet.... har jeg observeret andre planter.

  • Storkenæb
  • Kodriver
  • Vorterod
  • Anemone
  • Stor Nælde
  • Skvalderkål
  • Vild Persille
  • Hyld
  • Kongelys
De store træer ved jeg endnu ikke hvad er, men jeg tror det er Avnbøg - et meget brugt træ i stævningsskove.

Humlebien havde luft under vingerne, li' som Skovduerne, der fløj væk da de fik øje på mig.
I mine noter står der om en fugl jeg hørte:
Stødende, som ekkoet fra en hammer, der slår på en mejsel inde i en bliklade. Den lyd man hører 100 meter fra laden.
Hjemme igen, slog jeg op i Jon Bjørn Andersens bog "Skovens fuglestemmer - året rundt."
Han havde ikke samme associationer til lyden - klogt nok, for hvor mange har hørt en hammer og mejsel i en bliklade på 100 meters afstand. Men jeg fandt fuglen, tror jeg nok. Det er Solsortens varselskald "djyk djyk" ( fjende fra jord). Det kan godt passe..... Jeg hører den lyd hvorend jeg færdes og der er solsorte stort set over alt.... fjende fra jord, det er mig.

Jeg mødte også et andepar, som havde slået sig ned i bækken, de fløj forskræmt op og væk, da de fik øje på.... fjende fra jord.

Forår - endelig.

Jeg tog ned til min biotop i dag på cykel, badet i solskin og fuglekvidder - herligt.



Men hvor var mine gøgeurter?? Var de fjernet?? Jeg søgte efter spor på gerningsstedet, huller i jorden, bare pletter i vegetationen.
Nej - de var bare godt camoufleret. Her er de friskeste fotos fra i dag og jeg kan hilse alle gøgeurternes fans og sige, at de har det godt.




Den gule blomst sidder på en Vorterod. Navnet har den fordi dens rødder har store ærteformede vorter. Bladene er hjerteformede. Jeg har dem osse i min have og de er et smukt bunddække under frugttræerne.


Her er en Skovanemone

Grafik

Her er mine tryk af zinkpladerne, hvor jeg havde ridset en tegning af en træstamme med et ansigt.
Trykkene er samtidig en test om den bedste billedoplevelse - om det ser bedst ud på den ene eller den anden led. Jeg har eksperimenteret lidt med det gyldne snit.
Første tryk.








Andet tryk.















Her er sværten poleret bedre af på hver side af stammen.











Sammenlign de 2 tryk af samme plade.



Mit største "kunstneriske" bidrag den dag var at bryde hængelåsen til trykkevalsen med en medbragt vinkelsliber.
Selverkendelse... Jeg kommer aldrig på finansloven, som statsstøttet kunstner.





Bagefter sessionen i trykkeriet var vi en tur på Brundlund Slot i Aabenraa for at se på rigtig kunst - fotokunst. Der var en udstilling af luftfotos - smukke sager. En planche fortalte om luftfotografernes historie og den sagde, at det første luftfoto blev taget fra en højde på 400 meter i Frankrig i året 1859 ( kan rettes senere, hvis det er forkert). En af mine class-mates og jeg studsede over hvordan fotografen var kommet derop. Eiffel tårnet er ikke så højt endsige bygget på daværende tidspunkt, flyvemaskinen var ikke opfundet - fra en bjergside.... er det så et luftfoto?? Først dagen efter faldt ti-øren.
En varmluftsballon..... for pokker da. Sendte straks en sms til class-mate'n.
Der er ingen fotos fra udstillingen i denne blog - for ikke at overtræde loven om ophavsretten.

Salatdrysset var spiredygtigt.


















For et par dage siden var jeg i drivhuset for at se til mit frøudsæd og der var gevinst i "salatdrys"-rillen. De andre riller har ikke vist tegn på liv endnu, men jeg håber.

tirsdag den 8. april 2008

Der er nu 2 Gøgeurter

Bestanden er nu udvidet med 100 %.
Flot.


Her er planten, som er den seneste opdagelse, men efter antal blade at bedømme er denne plante den ældste, som jeg osse så for et par år siden.





Til sammenligning. Her under er den Gøgeurt, som jeg først fik øje på.


Drivhuset

Jeg fik osse nogle frø med hjem sammen med melormene.
Frøene er - jeg nævner dem i tilfældig rækkefølge - Nigella (Jomfru i det grønne.. ikke hende mesterkokken fra England.. Uhm), Kastanjer, Bønner, Chili og "Salatdrys". Sidstnævnte er en blanding af alt fra græskarkerner til solsikkefrø... tror jeg...






Her, i første række såede jeg, den 7. april, Nigellafrø.








Her kommer der 2 kastanjetræer op. De skal i hvertfald udplantes i efteråret, på deres blivende sted.
















I tredje række såede jeg bønner. Hvide frø - jeg tror nok planterne bliver grønne og lave, altså ikke pralbønner.











Her - "Salatdrys". Spændt på, hvad der kommer op a' jorden.














Til sidst, Chilifrøene. Høsten skal bruges til vores Chili-battle-julefrokost. Den der først griber ud efter noget væske eller ringer til brandværnet har tabt og skal holde frokosten året efter.
Ja, jeg tabte sidste år - i kortspil - fordi der var ingen, som ville overgi' sig. Chilierne var ellers stærke nok - de brændte sig vej i gennem kroppen.