Jeg tog ind på Sønderborg slot uden forudgående aftale for at tage et par fotos af udstillingen og danne mig et billede af deres emneundervisning. Der var ingen museumspædagog tilstede den dag jeg besøgte museet.
På hjemmesiden for museet Sønderborg Slot er der mange forslag til undervisning for aldersgrupperne fra børnehaveklassen til gymnasiet.
http://www.museum-sonderjylland.dk/SIDERNE/Undervisning/15a-Emneundervisning.html
Anna Ancher
Et vidnesbyrd over tidligere begravelsesmetoder og ritualer. Gravsten over en adelig slægt, som er slidt af slæbende fødder ud og ind ad kirkegulvet.En smukt dekoreret dørkarm - tror det kaldes lasur. Det kunne f.eks. være et emne for et didaktisk projekt. Hvordan maler man med lasur og hvilke effekter kan man fremkalde.
Vægtergang - her holdt man vagt og under angreb kunne man hælde kogende tjære ud over fjenden fra hullerne i væggen mellem vinduerne.
Udrag fra hjemmesiden:
I museets udstilling om det sønderjyske skolevæsen fortælles der om skolegangen i perioden 1920-60. Eleverne får mulighed for at sidde ved de gamle skråpulte, mens vi læser, regner og skriver. Skolens forskellige fag og opbygning (især i Sønderborg købstad) gennemgås nøjere med de større klassetrin. Vi kommer selvfølgelig også ind på skoletugt og på en del af de traditioner, der var i løbet af skoleåret.
Lidt motorisk udfordring, som også stimulerer den rummelige sans - hvor er jeg i forhold til hvad?
Her undervises der i de slesviske krige.
En drengedrøm og en ridderrustning. Den inspirerer til rollespil - jeg kender en person, som er en ørn til rollespil og han har opdaget, at det er noget som optager autister meget. De har kun den foreskrevne rolle at forholde sig til og sætter derved "jeget" og dets begrænsninger i baggrunden.